SVETS & SMIDE

Med lång erfarenhet av svetsning i olika material kan vi erbjuda platsbyggda smidesdetaljer av högsta kvalitet.

Svets och smide är hantverkskonstformer som har använts i århundraden för att skapa starka och hållbara strukturer och föremål. Svetsning innebär att sammanfoga material genom att smälta dem och låta dem stelna igen, medan smide handlar om att forma metall genom att värma och forma den med hammare och städ.

Dessa tekniker används inom olika branscher, inklusive tillverkning, konstruktion och konst. Vi utför svetsning och smide utifrån beställningar och har stor erfarenhet av skräddarsydda produktlösningar i olika metaller.

Svets och smide

Sedan 1997 har smide och svetsning i olika typer av material varit vår vardag. Med stor kunskap om svetsning även i ”svåra” material så som aluminium och rostfritt stål.

Att svetsa aluminium och rostfritt stål kräver speciell kunskap och teknik. Aluminium smälter lättare än rostfritt stål och behöver därför skydd mot oxidation vid svetsning. TIG-svetsning med argongas är vanligt för aluminium för att få en stabil svets och förhindra porositeter.

För rostfritt stål används oftast MIG- eller TIG-svetsning med speciella trådar eller elektroder. Förberedelse av ytor och korrekt användning av svetsparametrar är viktigt för att få starka och snygga svetsar på både aluminium och rostfritt stål.

Trapp- och balkongräcken

En trappa, veranda eller altan kan se ut väldigt olika ut, därför kan även räcket behöva anpassas. Vi tillverkar platsbyggda trappräcken helt efter önskemål, både vad gäller färg och utseende. Svets och smide i Jönköping, Taberg, Torsvikomårdet och Vaggeryd.

Svetsade trappräcken erbjuder flera fördelar jämfört med alternativa metoder för montering och tillverkning:

Hållbarhet: Svetsade trappräcken är vanligtvis mycket starka och hållbara, vilket ger långvarigt skydd och stöd längs trappan.

Anpassningsbara: Svetsade trappräcken kan anpassas efter specifika designkrav och trappkonfigurationer, vilket ger flexibilitet i utformningen för att passa olika estetiska och funktionella behov.

Estetiskt tilltalande: Svetsade trappräcken kan skapa en slät yta utan synliga skruvar eller fästen, vilket ger en mer elegant och professionell finish.

Säkerhet: Genom att använda högkvalitativa material och korrekt svetsteknik kan svetsade trappräcken erbjuda pålitligt skydd och säkerhet för användare.

Lågt underhåll: Eftersom svetsade trappräcken vanligtvis är tillverkade av rostfritt stål eller andra korrosionsbeständiga material kräver de minimalt underhåll och är motståndskraftiga mot rost och försämring över tid.

Metall och glas

Vi kombinerar smidda fästen och detaljer med måttanpassade glasskivor, helt och hållet byggd efter dina önskemål och behov.

Att kombinera smidda fästen och detaljer med måttanpassade glasskivor skapar en elegant och robust design. Smidda fästen ger både estetisk skönhet och funktionellt stöd, medan glasskivorna ger ett modernt och luftigt utseende samtidigt som de tillåter ljusflöde och öppenhet i rummet.

Denna kombination av material ger en unik estetik och skapar en imponerande visuell kontrast. Dessutom möjliggör måttanpassningen av glasskivor en skräddarsydd lösning som passar perfekt för den specifika miljön, vilket ger en känsla av lyx och individualitet.

Hantverket

Många års erfarenhet av specialsvets- och smide ger en oslagbar kompetens och expertis som är svår att matcha. Genom långvarig praktik och förfining av tekniker kan Svets & Smide producera högkvalitativa och skräddarsydda lösningar för olika behov och krav.

Vår djupa förståelse för material och processer möjliggör precision och pålitlighet i varje skapelse, vilket resulterar i hållbara och vackra slutprodukter. Dessutom innebär erfarenheten att vi kan hantera komplexa utmaningar med självförtroende och effektivitet, vilket ger sina kunder trygghet och tillfredsställelse i varje projekt.

Kreativitet och hantverk sitter i våra fingertoppar. Många års erfarenhet av specialsvets- och smide finns samlat hos oss, kontakta oss idag för att se hur vi kan hjälpa dig.