specialsmide

Specialsmide i material som mässing, koppar, aluminium och rostfritt stål erbjuder en unik estetik och hållbarhet. Mässing och koppar ger en varm och traditionell känsla, medan aluminium ger modernitet och lätthet. Rostfritt stål ger styrka och motståndskraft mot korrosion. 

Genom skicklig bearbetning och formning kan vi skapa anpassade och robusta strukturer och dekorativa element som passar olika designstilar och miljöer. Varje material har sina egna unika egenskaper som kan utnyttjas för att skapa imponerande och funktionella smidesdetaljer för olika ändamål.

Material som syns

I många fall vill man använda sig av lite annorlunda material. Mässing och koppar ger ett väldigt exklusivt intryck, medan rostfritt och aluminium blir mer stilrent och elegant. Vi tillverkar detaljer – stora som små – helt efter dina önskemål. Svets & Smide i Taberg utför specialsmide till kunder i Jönköping, Taberg, Torsvik och Vaggeryd och orterna där omkring.

Detaljer

Detaljer och hantverk går hand i hand. Om du har en idé sätter jag den i verket.

Vi kan t.ex. tillverka ledstångsbeslag med precis det mått och utförande du önskar.

Handtag och beslag: Specialsmidda handtag och beslag i mässing, koppar eller rostfritt stål kan ge en elegant touch till dörrar, skåp eller möbler.

Trädgårdsdekorationer: Smidda trädgårdsdetaljer såsom pergolor, grindar, eller trädgårdsbord i dessa material kan ge trädgården en rustik och charmig atmosfär.

Skyltar och skyltdetaljer: Smidda skyltar och skyltdetaljer i mässing, koppar eller rostfritt stål kan användas för att skapa en elegant och tidlös estetik för butiker eller företagslokaler.

.

Planteringslådor i mässing

Mässing är inte bara ett praktiskt material, det är vackert och åldras med stil. Med specialbyggda planteringslådor i mässing och pulverlackad ram ger du detaljerna kring dina växter ännu en dimension.

Specialsmidda planteringslådor i mässing erbjuder en unik och elegant lösning för trädgårdsdekorationer. Med sin värme och glans skapar mässing en lyxig atmosfär i trädgården. Dessa lådor är inte bara praktiska för plantering av blommor och växter utan utgör också vackra dekorativa element i trädgårdslandskapet.

Den speciella smidesprocessen ger lådorna en robust och hållbar konstruktion som kan stå emot väder och vind samtidigt som de behåller sin estetiska skönhet under lång tid. En specialsmidd planteringslåda i mässing blir därmed inte bara ett funktionellt trädgårdsredskap utan också ett konstnärligt inslag som lyfter trädgården till en ny nivå av elegans.

Avlastningsbord

Med måttbeställda avlastningsbord i stål, rostfritt eller aluminium får du en snygg gedigen möbel som håller många år framöver. Välj att ha den ”plåtren” eller lacker hela eller delar av den. Vid lackering används pulverlack för en slitstark och hållbar ytfinish av hög kvalitet.

Det finns flera fördelar med måttbeställda avlastningsbord i stål, rostfritt eller aluminium:

Anpassad passform: Genom att skräddarsy avlastningsborden efter specifika mått och krav kan man säkerställa att de passar perfekt i den avsedda miljön och harmonierar med övrig inredning.

Hållbarhet: Stål, rostfritt och aluminium är alla robusta och hållbara material som kan stå emot vardagligt slitage och behålla sin struktur och finish under lång tid.

Lättvikt: Aluminium är särskilt lätt, vilket gör att avlastningsborden är enkla att hantera och flytta vid behov, samtidigt som de behåller sin styrka och stabilitet.

Korrosionsbeständighet: Rostfritt stål och aluminium är båda motståndskraftiga mot korrosion och rost, vilket gör dem lämpliga för användning både inomhus och utomhus, även i fuktiga miljöer.

Estetiskt tilltalande: Materialen ger en modern och professionell look till avlastningsborden och kan enkelt anpassas för att matcha olika designstilar och estetiska preferenser.